Karpat.in.ua
| 2022. 01. 11. – 20:00 | Ukrajna |
Szakértők a kínálattal kapcsolatos esetleges problémákra, ezáltal az árak emelkedésére figyelmeztetnek. Fotó: Internet

Hirdetés

A kazahsztáni tiltakozások eredményeként 180 napos állami szabályozást vezettek be a benzin, a gázolaj és a cseppfolyós gáz árára. Az energiaimporttól függő Ukrajna az üzemanyag jelentős innen kapja. Szakértők a kínálattal kapcsolatos esetleges problémákra, ezáltal az árak emelkedésére figyelmeztetnek.

Az Állami Statisztikai Szolgálat adatai szerint 2021. január–októberben az ukrán energia és az üzemanyag import 66%-a Kazahsztánból érkezett - írja a Karpat.in.ua.

Az UA-Energy szerint pedig Kazahsztán Ukrajna negyedik legnagyobb kőolajtermék-szállítója Oroszországot, Fehéroroszországot és Litvániát követően.

A fő termék – cseppfolyósított vagy autógáz. Az első tiltakozások Kazahsztánban a hirtelen áremelkedések miatt robbantak ki. És ez teszi ki a kazahsztáni üzemanyagimport oroszlánrészét.  

Az A-95 tanácsadó csoport adatai szerint 2021-ben a kazahsztáni beszállítók az ukrán cseppfolyósított gázfogyasztás mintegy 27%-át tették ki, az elmúlt néhány hónapban pedig ez a szám elérte a 33%-ot.

„Kazahsztán volt mindig is Oroszország és Fehéroroszország legfőbb alternatívája, és jelenleg épp a kazah-csatorna lezárása fenyeget, ami felboríthatja az ukrán cseppfolyósított gáz piacának törékeny egyensúlyát” – közölte Artem Kujun, az A-95 elemzője.

A cég szakértői azt tanácsolják a beszállítóknak, hogy mielőbb keressenek alternatívákat, bár elismerik, hogy Oroszország korlátozza szállításait, Fehéroroszország pedig kimerítette lehetőségeit.

„Most a kereskedők kivárnak, a kazahsztáni gázszállítás leállítása vagy csökkentése esetében az árak emelkedése szinte elkerülhetetlen lesz” – jósolta Kujun.

„Ukrajna régóta átállt a piacgazdasági viszonyokra, egy áremelkedés nem válthat ki olyan tragikus forgatókönyvet, mint Kazahsztánban” – mondta Artem Kujun. „A drága alternatíva 1 UAH pluszt jelent literenként, hiány esetében a fogyasztók alternatívája a benzin lesz”.

Egy másik problémás pozíció – a szén.

Az állami tulajdonú Centrenergo abban reménykedett, hogy Kazahsztánból importálhat szenet, amikor a fűtési szezon kezdete előtt kiderült, hogy szénhiány van a hőerőművek raktáraiban.

Tavaly októberben Kazahsztán lett a Centrenergo fő importszén szállítója. Oroszország azonban már november közepén korlátozni kezdte a területén keresztül Ukrajnába irányuló kazah szén tranzitját. Kazahsztánban ezt nem blokádnak nevezték, hanem „némi korlátozásnak az orosz fél infrastruktúrája zsúfoltsága miatt”. Később a Centrenergo bejelentette, hogy áttér a kazah szén tengeri szállítására. Amint azonban Herman Galuscsenko energiaügyi miniszter január 4-én kijelentette, Oroszország a kazah szénnel kapcsolatos „blokádja” folytatódik:

„Nem jön a szén Kazahsztánból. A Centrenergo 660 000 tonna kazah szénre kötött szerződést az őszi-téli időszakra, de az Orosz Föderáció erre vonatkozó intézkedései miatt a szén tranzitja az orosz területen keresztül le van tiltva, és most sem mi, sem a Centrenergo nem lát más lehetőséget arra, hogy fizikailag megkapjuk a szenet” – jelentette ki a tisztviselő.

A vállalat jelenleg tengeri úton – kikötőkön keresztül – importálja a szenet, de nem Kazahsztánból.

Az, hogy mi lesz a további szállításokkal, jelenleg kérdéses, bár megfigyelők úgy vélik, hogy a szerződéseket mindenképpen teljesíteni kell, bárhogy is alakulnak a dolgok Kazahsztánban.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.