Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 11. – 10:52 | Ukrajna |
Ukrajnában nemcsak a jövedelmek, hanem a polgárok kiadásai tekintetében is tömeges ellenőrzéseket vezethetnek be - jelentette ki Olekszandr Jareckij banki ügyvéd. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában nemcsak a jövedelmek, hanem a polgárok kiadásai tekintetében is tömeges ellenőrzéseket vezethetnek be - jelentette ki Olekszandr Jareckij banki ügyvéd.

A szakember szerint az állampolgárok jövedelmének ellenőrzésének csak akkor lesz értelme, ha bevezetésre kerül a kiadási kontroll is - írja az Unian.net.

Azon bevételek listáján, amelyeket állítólag intenzíven ellenőrizhetnek, elsősorban az amúgy is hivatalos, például bankbetétből származó vagy nagyon nehezen igazolható bevételek szerepelnek.

Ezért ennek akkor van értelme, ha bevezetik a költségkontrollt - jelentette ki Jareckij.

Szerinte, amikor az embernek olyan kiadásai vannak, amelyek nem felelnek meg jövedelmének, amikor megpróbálja ezeket igazolni, akkor a fent felsorolt ​​​​jövedelmet le lehet ellenőrizni.

"De mivel lehet igazolni például egyéni vállalkozói tevékenységből származó bevételt, ha valaki soha nem volt egyéni vállalkozóként nyilvántartva, vagy nem vallotta be ezt a jövedelmet. És ha bejelentették, akkor ott mit lehet ellenőrizni? Vagyis valójában sok kérdés van még ebben az ügyben" - magyarázta Jareckij.

Daniil Hetymancev, a Legfelső Tanács adóbizottságának vezetője ugyanakkor

"az írástudatlan provokátorok nonszenszének" nevezte az ellenőrzésekkel kapcsolatos pletykákat.

"Azt tanácsolom minden fodrásznak, hogy ne olvasson szovjet újságokat, lazítson és folytassa a hajvágást" - jegyezte meg Hetymancev.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés