Politika | 2022. 01. 11. – 07:33 |
Oroszország „vasbeton garanciákat” követel az Egyesült Államoktól arra vonatkozóan, hogy Ukrajna és Grúzia soha nem lesz NATO-tag, mert ez az ország nemzetbiztonsági kérdése. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország „vasbeton garanciákat” követel az Egyesült Államoktól arra vonatkozóan, hogy Ukrajna és Grúzia soha nem lesz NATO-tag, mert ez az ország nemzetbiztonsági kérdése – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes hétfőn Genfben az orosz-amerikai tárgyalások utáni sajtótájékoztatón, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Rjabkov elmondta:

„hangsúlyozzuk, hogy feltétlenül gondoskodnunk kell arról, hogy Ukrajna soha ne legyen NATO-tag.”

Aláhúzta, „szeretnénk, ha a 2008-as bukaresti csúcson elfogadott formulát a madridi NATO-csúcson visszavonnák, és a következővel helyettesítenék:Ukrajna és Grúzia soha nem lesz tagja az Észak-atlanti Szövetségnek.”

Az orosz külügyminiszter-helyettes ugyanakkor kiemelte, hogy Oroszország belefáradt „az üres szócséplésbe, a félígéretekbe, félremagyarázásokba”.

„Nem bízunk a másik félben. Vasbeton, jogilag körülbástyázott garanciákra van szükségünk, nem ígéretekre, hanem kimondottan garanciákra a „kell”, „kötelesek” szavakkal,

hogy soha nem lesznek NATO-tagok.

Ez Oroszország nemzetbiztonsági kérdése” – mutatott rá Szergej Rjabkov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy fegyvereket követel Németországtól Ukrajna berlini nagykövete. nNémetország felelős az ukrajnai helyzetért, és ezért védelmi fegyverekkel kell ellátnia az országot - nyilatkozta Andrij Melnik. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.