Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 11. – 09:30 | Ukrajna |
Az adótörvénykönyvbe bevezetett új normák azokat a polgárokat érintik, akik egy adóbevallási évben kettőnél több ingatlant értékesítenek. Fotó: Internet

Hirdetés

Új ingatlanadók léptek életbe Ukrajnában; Szakértő: "Élelmiszerekuponokat" vezethetnek be Ukrajnában; Közúti baleset Beregvidéken: egy autó az árokban, egy pedig darabokra tört (Fotó); Blinken: Oroszország pisztolyt nyomott Ukrajna fejéhez; Ukrajnában zöldikével öntöttek le egy kamaszt, mert zaklatott egy 12 éves kislányt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 10-én.

Új ingatlanadók léptek életbe Ukrajnában

Január 1-jén új adókulcsok léptek életbe a lakások és házak értékesítésére Ukrajnában - írja az Állami Adószolgálat Főigazgatóságának sajtószolgálata. Az adózással kapcsolatos változásokat az 5600. számú adótörvény fogalmazta meg, amelyet a Legfelső Tanács második olvasatban 2021. november 30-án hagyott jóvá - írja a Focus.ua hírportál. Az adótörvénykönyvbe bevezetett új normák azokat a polgárokat érintik, akik egy adóbevallási évben kettőnél több ingatlant értékesítenek. Minden ingatlannak legalább 36 hónapig az adózó tulajdonában kell lennie, ellenkező esetben a tulajdonosnak adót kell fizetnie a költségvetésbe. Az Ukrán Állami Adószolgálat emlékeztetett arra, ilyen tulajdonjogi szabály nem vonatkozik azokra az ingatlanokra, amelyeket az állampolgárok örökségül kaptak.

Szakértő: "Élelmiszerekuponokat" vezethetnek be Ukrajnában

Ukrajnában bevezethetik az amerikai élelmiszer-csekk analógjait (food stamp). Ez lesz a lakosság támogatásának egyik módja 2022-ben az erőteljes inflációnövekedés esetén - jelentette ki Oleg Usztenko elnöki tanácsadó. Elmondása szerint az élelmiszerárak globális emelkedése elkerülhetetlen. A 2022-es alap előrejelzés szerint a nyersanyagok ára 10-20%-kal emelkedik. Olyan termékekről beszélünk, mint a gabona, cukor, kakaó stb - írja az UBR.ua. Összességében az új év a "komoly inflációs kihívások éve lesz az egész világ és Ukrajna számára". Ha pedig a "negatív forgatókönyv" megvalósul, az állam megvédi a legszegényebbeket.

Közúti baleset Beregvidéken: egy autó az árokban, egy pedig darabokra tört (Fotó)

Közlekedési baleset történt a Beregszászi járásban, melynek következtében egy autó az árokba csúszott, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A közúti balesetről a Mukachevo.net a "Figyelem. Radar" Viber csoportra hivatkozva adott hírt. A csoport sofőrjei egy fotót is közzé tettek a baleset helyszínéről. Az előzetes adatok szerint két személygépkocsi ütközött az úton Kamjanszke községben. Az ütközés következtében az egyik autó az út szélére sodródott és felborult, a másiknak az eleje összetört, de az úttesten maradt.

Blinken: Oroszország pisztolyt nyomott Ukrajna fejéhez

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter elmondta, hogy Moszkvával a "biztonsági garanciákról" folyó tárgyalások áttörésének egyik feltétele, hogy Oroszország csökkentse az ukrán határ menti nyomást. Nehéz előrelépést várni a találkozótól, amikor Oroszország pisztolyt nyomott Ukrajna fejéhez – írja az RBC Ukrajna hírportál az ABC News kiadványra hivatkozva. Nagyon nehéz lenne valódi előrelépést elérni, miközben az eszkaláció folytatódik, amikor Oroszország fegyvert tart Ukrajna fejéhez, 100 000 katonával a határainál – mondta Blinken. Hozzátette, hogy Oroszország gyorsan megkétszerezheti a csapatok számát az ukrán határon.

Ukrajnában zöldikével öntöttek le egy kamaszt, mert zaklatott egy 12 éves kislányt

Ukrajnában, Dnyipróban egy részeg tinédzser molesztált egy 12 éves lányt. A járókelők észrevették ezt, és úgy döntöttek, megleckéztetik a fiatalt. A szemtanúk szerint a fiú részeg volt. A tinédzser bocsánatot kért, az erről szóló videót a városi Telegram-csatornán tették közzé - írja az Unian.net. A lány eltűnt, és állítólag nem fordult a rendőrséghez, ám a fiút mégis megbüntették. A "nevelési munkát" a helyi lakosok végezték. Zöld festékkel öntötték le az arcát, és arra kényszerítették, hogy ígérje meg, hogy többet nem csinál ilyet. A fiú megmondta a teljes nevét, és azt, hogy molesztált egy lányt, és felszólított mindenkit, hogy ne ismételjék meg a hibáit. "Senkinek sem tanácsolom ezt, mert mindenkit megbüntetnek" – jegyezte meg a tinédzser.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés