Karpat.in.ua
| 2022. 01. 11. – 18:00 |

Linda Thomas Greenfield kijelentette, hogy az USA folytatja a válasz előkészítését arra az esetre, ha Oroszország teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen

Linda Thomas Greenfield kijelentette, hogy az USA folytatja a válasz előkészítését arra az esetre, ha Oroszország teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Linda Thomas Greenfield, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselője kijelentette, hogy az USA folytatja a válasz előkészítését arra az esetre, ha Oroszország teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen, mert szerinte Moszkva minden lépése ilyen szándékot jelez – adta hírül az rbc.ua hírportál az amerikai ENSZ-misszió honlapjára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Thomas Greenfield azt mondta, szeretne hinni Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szavainak, miszerint Moszkva nem tervezi Ukrajna elfoglalását.

„Szeretném, ha igaz lenne, hogy nincsenek terveik (Ukrajna inváziójára – a szerk.).

De mindaz, amit eddig láttunk, azt jelzi, hogy lépéseket tesznek ebbe az irányba” – emlékeztetett az állandó amerikai ENSZ-képviselő.

Thomas Greenfield szerint Oroszország úgy döntött, nem lép előre az Egyesült Államokkal való együttműködésben annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben Biden elnök kétszer beszélt Putyin orosz elnökkel.

Hozzátette, hogy az elkövetkező napokban az Egyesült Államok továbbra is minden erőfeszítést megtesz a deeszkaláció, a párbeszéd és a diplomáciai rendezés érdekében.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Sherman szerint az Egyesült Államok őszinte, nyílt megbeszélést folytatott Oroszországgal. Az Egyesült Államok őszinte, nyílt megbeszélést folytatott Oroszországgal az ukrajnai válságról – jelentette ki hétfőn este Wendy Sherman amerikai külügyminiszter-helyettes.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.