Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 11. – 13:06 |

Ukrajnában áprilistól engedélyeznék a COVID-19 elleni védőoltást az 5 év fölötti gyermekek számára - jelentette ki Ihor Kuzin

Ukrajnában áprilistól engedélyeznék a COVID-19 elleni védőoltást az 5 év fölötti gyermekek számára - jelentette ki Ihor Kuzin. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában áprilistól engedélyeznék a COVID-19 elleni védőoltást az 5 év fölötti gyermekek számára - jelentette ki Ihor Kuzin egészségügyi tisztifőorvos egy kiadványnak adott interjújában.

Más országok tapasztalatai, ahol már végeznek ilyen védőoltásokat, azt mutatják, hogy ez biztonságos - hangsúlyozta Kuzin, akit a Pravda.com.ua idéz.

Szerinte, a covid-oltásoknak köszönhetően megelőzhető a korai halálozás, különösen a súlyos szomatikus betegségek tekintetében.

Az Európai Műszaki Szakértői Csoport nem adott ajánlást az 5 év feletti gyermekek vakcinázására vonatkozóan. Vagyis európai szinten nem foglalkoztak ilyen kérdéssel.

"Áprilisban tervezzük megfontolni a gyermekek 5 éves kortól való beoltását"

- mondta Kuzin.

Jelenleg Ukrajnában engedélyezik a 12 éven felüli gyermekek COVID-19 elleni védőoltását.

Kuzin hangsúlyozta, hogy a gyermekek oltását csak a szülők kérésére végzik. Elmondása szerint

Ukrajnában mintegy 140 ezer 12 és 18 év közötti gyermeket oltottak már be.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában hamarosan a kamaszok is megkaphatják az ezer hrivnyát az oltásuk után. Külön programot készítenek azon 12-18 éves ukrán állampolgárok számára, akik megkapták mind a két covid-oltást. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.