MTI

| 2022. 01. 12. – 11:00 | Kanada |
A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen – közölte kedden Francois Legault, a tartományi kormány vezetője.

„Egy egészségügyi hozzájáruláson dolgozunk olyan felnőttek számára, akik megtagadják az oltást”– jelentette ki Legault, aki szerint az oltatlanok „pénzügyi terhet jelentenek” polgártársaik részére, írja az mTI.

A québeci politikus mindemellett azt vetette az oltást megtagadók szemére, hogy „elárasztják a kórházakat”.

Mint mondta, miközben a tartomány területén élő felnőttek mindössze tíz százaléka nincs beoltva, addig az intenzív osztályokon kezeltek felét ők adják. „Nem dolga Québec minden lakójának ezért fizetni”– hangsúlyozta.

A nyolcmillió lakosú kanadai tartomány hatóságai szerint jelenleg 2742 pácienst kezelnek koronavírus miatt a québeci kórházakban,

255-öt közülük intenzív osztályon.

A járvány újabb hulláma miatt a tavalyi év végén ismét korlátozásokat vezettek be Québecben, így a többi között éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, és betiltották a nagyobb magán összejöveteleket is.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.