Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 12. – 09:30 |

Nem csak a bevételeket, hanem a kiadásokat is ellenőrizni fogják Ukrajnában - hírösszefoglaló

Ukrajnában nemcsak a jövedelmek, hanem a polgárok kiadásai tekintetében is tömeges ellenőrzéseket vezethetnek be - jelentette ki Olekszandr Jareckij banki ügyvéd. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem csak a bevételeket, hanem a kiadásokat is ellenőrizni fogják Ukrajnában; Kigyulladt egy étterem Beregvidéken; Testvérgyilkost tartóztattak le Kárpátalján; 4 millió hrivnya értékű fát adtak el illegálisan az erdészek Kárpátalján; Idén készül el a nemzetközi jelentőségű kórház Beregszászon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 11-én.

Nem csak a bevételeket, hanem a kiadásokat is ellenőrizni fogják Ukrajnában

Ukrajnában nemcsak a jövedelmek, hanem a polgárok kiadásai tekintetében is tömeges ellenőrzéseket vezethetnek be - jelentette ki Olekszandr Jareckij banki ügyvéd. A szakember szerint az állampolgárok jövedelmének ellenőrzésének csak akkor lesz értelme, ha bevezetésre kerül a kiadási kontroll is - írja az Unian.net. Azon bevételek listáján, amelyeket állítólag intenzíven ellenőrizhetnek, elsősorban az amúgy is hivatalos, például bankbetétből származó vagy nagyon nehezen igazolható bevételek szerepelnek. Ezért ennek akkor van értelme, ha bevezetik a költségkontrollt - jelentette ki Jareckij.

Kigyulladt egy étterem Beregvidéken

Kigyulladt egy étterem teteje a Beregszászi járásban, Szvoboda községben. Szemtanúk meséltek a Mukachevo.net weboldalnak egy nagyszabású tűzesetről. Az előzetes információk szerint kigyulladt egy Szvoboda községben található rendezvényterem teteje. Jelenleg több tűzoltóegység oltja a tüzet.

Testvérgyilkost tartóztattak le Kárpátalján

Kárpátalján az ilosvai rendőrség munkatársai bűnügyi nyomozást indítottak egy férfi szándékos meggyilkolása ügyében Ilonca (Ільниця) településen. A bűncselekménnyel gyanúsítottat az eljárási rend szerint őrizetbe vették. Január 10-én kijevi idő szerint körülbelül 14:40 órakor a rendőrséghez egy 49 éves férfi haláláról érkezett bejelentés. A feljelentő elmondta, hogy holtan találta hozzátartozóját. A helyszínre érkezett nyomozók és az orvosok megvizsgálták a férfi holttestét. Kiderült, a férfit mellkason szúrták.

4 millió hrivnya értékű fát adtak el illegálisan az erdészek Kárpátalján

Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai új tényeket tártak fel a fa illegális értékesítését illetően. Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt vádat emeltek a huszti és a szolyvai erdőgazdaság három tisztviselője ellen. A nyomozás szerint a tisztviselők olyan műveletekben vettek részt, amelyek célja értékes fák illegális kivágása és nagykereskedelmi értékesítése. A gyanúsítottak illegális tevékenysége csaknem 4 millió hrivnya kárt okozott az állami környezetvédelmi alapnak. Megállapítást nyert, hogy a tisztviselők illegális mechanizmust hoztak létre a nyersanyagok értékesítéséből származó pénz megszerzésére. Illegális tevékenységekbe vonták be az illetékes vállalkozások képviselőit is.

Idén készül el a nemzetközi jelentőségű kórház Beregszászon

Beregszászon a Linner Bertalan járási kórházban az idén fejezik be a gyógyintézet egyik tömbjének építését - számolt be Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetője. "A kórház nemzetközi jelentőségű. 2020-ban azt javasolták, hogy ezt a projektet közösen hajtsák végre Volodimir Zelenszkij államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök védnöksége alatt" - közölte Kárpátalja kormányzója közösségi oldalán. Elmondása szerint, maga az egészségügyi intézmény épülete is nagyon régen épült, de az instabil finanszírozás, a tervezési és becslési dokumentáció többszöri módosítása miatt lassan zajlottak a munkálatok. Az építkezés aktív szakasza azután kezdődött, hogy az objektumot felvették Volodimir Zelenszkij elnök Nagy építkezés elnevezésű programjának listájára.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.