Karpat.in.ua
| 2022. 01. 13. – 11:00 | USA |
Szerinte Oroszország arra összpontosította erőit, hogy nyomást gyakoroljon Európára és az USA-ra. Fotó: Internet

Hirdetés

Wendy Sherman, az Egyesült Államok első külügyminiszter-helyettese szerint az orosz csapatösszevonás az ukrán határon válsághoz vezethet, miközben Oroszország arra összpontosította erőit, hogy nyomást gyakoroljon Európára és az USA-ra – adta hírül az rbc.ua hírportál szerdán a CNN amerikai hírtelevízióra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Sherman azt mondta,

„ez egy provokatív lépés, ami a feszültség fokozódásához vezet, és komoly aggodalomra ad okot. Kétségtelenül válsághoz vezethet.”

A helyettes külügyminiszter ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az orosz elnök jól fog dönteni.

„Remélem, Putyin elnök jól fog dönteni – megkezdi a deeszkalációt és részt vesz a diplomáciai munkában, különben nagyon súlyos következményekkel kell szembenéznie mind gazdasági, mind más területeken, ha megtámadja Ukrajnát, vagy valamilyen módon olyan változásokat kényszerít ki, amelyekből az ukrán nép nem kér” – mutatott rá Wendy Sherman.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Oroszország nem kapja meg az általa követelt jogi garanciákat a Nyugattól. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint Oroszország nem kapja meg azokat a jogi garanciákat, amelyeket biztonsága érdekében a Nyugattól követel. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés