Karpat.in.ua
| 2022. 01. 13. – 08:30 |
A munkacsoport feladata a katonai-hazafias nevelés átfogó megközelítésének kialakítása lesz az országban. Fotó: Internet

Hirdetés

A Belügyminisztérium, az Oktatási Minisztérium, a Védelmi Minisztérium és a Veteránügyi Minisztérium munkacsoportot hoz létre, hogy előmozdítsa az ukrán fiatalok katonai-hazafias nevelésének fejlesztését – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál a belügyi tárca sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a katonai-hazafias nevelés reformjáról tartott megbeszélésen részt vett Denisz Monastirskij belügyminiszter, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter, Szerhij Skarlet oktatási miniszter, valamint Olekszandr Porkun a veteránügyi miniszter első helyettese.

A munkacsoport feladata a katonai-hazafias nevelés átfogó megközelítésének kialakítása lesz az országban.

Monasztirszkij emlékeztetett, hogy a nemzeti ellenállás alapjairól szóló törvény 2022. január 1-jén lépett hatályba.

A jogszabály előírja, hogy az oktatási intézményekben megfelelő tanfolyamokat kell létrehozni az alapvető katonai készségek fejlesztésére.

Skarlet azt hangsúlyozta, hogy rendszerezni kell azokat a katonai-hazafias nevelési kezdeményezéseket, amelyek jelenleg léteznek az ukrán iskolákban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zaluzsnij szerint Ukrajna az utolsó csepp vérig védekezni fog Oroszország ellen. Az ukrán csapatok az utolsó csepp vérig fogják védeni az országot, de az állampolgároknak meg kell őrizniük a higgadtságukat az újabb orosz inváziós fenyegetés kapcsán. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.