Politika | 2022. 01. 13. – 13:30 |
A felnőttek közötti vérfertőzést Franciaországban még a forradalom idején, 1791-ben legalizálták. Fotó: Internet

Hirdetés

A francia gyermekvédelmi államtitkár bejelentette, hogy olyan törvény megalkotását kezdeményezi, amely betiltja a vérfertőzést a közeli felnőtt rokonok között. Az unokatestvérek közötti házasság ugyanakkor továbbra is legális marad.

A Franciaországban hatályos törvények még mindig nem tiltják – több mint 200 éve – a vérrokonok közötti szexuális kapcsolatot, kivéve, ha az érintett felek legalább egyike kiskorú - írja az Origo.

A felnőtt korú és egymással közeli (szülő-gyerek) kapcsolatban álló rokonok közötti szexuális aktusokat betiltó új törvényre vonatkozó kezdeményezést Adrien Taquet gyermekvédelmi államtitkár jelentette be az AFP hírügynökségnek adott interjújában.

A törvénymódosítással Franciaország felzárkózna az európai országok többségéhez,

ahol már régóta tilos a közvetlen közeli vérrokonok szexuális érintkezése, függetlenül azok életkorától.

Míg az új törvénytervezet továbbra is engedélyezné Franciaországban az unokatestvérek közötti házasságot, az államtitkár arra a kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a nevelőszülők és fogadott gyermekeik között ugyanerre lehetőséget biztosítana-e.

A vérfertőzést, az istenkáromlást és a szodómiát a francia forradalom idején, 1791-ben nyilvánították a jog által engedélyezett cselekménynek, mert a forradalmárok el akartak törölni minden olyan erkölcsi és morális értéket, amelyet a keresztény hitű királyi ház követendő útnak tartott és törvényeibe bebetonozott.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.