Karpat.in.ua
| 2022. 01. 13. – 19:00 |

Oroszországnak nincs joga beleszólni Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdésébe, ezt a szövetség dönti majd el – jelentette ki Jens Stoltenberg

Oroszországnak nincs joga beleszólni Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdésébe, ezt a szövetség dönti majd el – jelentette ki Jens Stoltenberg. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszországnak nincs joga beleszólni Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdésébe, ezt a szövetség dönti majd el – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán a médiának Brüsszelben, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Stoltenberg az Oroszország-NATO Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

Oroszországnak nincs vétójoga az Észak-atlanti Szövetség nyitott ajtók politikájának és Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdésében.

A főtitkár kiemelte: „Ami a tagságot és a nyitott ajtók politikáját illeti, minden NATO-tagország elkötelezett amellett, hogy csak Ukrajna és a 30 tagország döntsön arról, Ukrajna mikor csatlakozhat a NATO-hoz.

És természetesen Oroszországnak nincs vétójoga ebben a kérdésben.”

Mint hírportálunk beszámolt róla, ma Brüsszelben összeült az Oroszország-NATO Tanács, a megbeszélések fő témája az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió kérdése volt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna megtámadásának szándékát látja Oroszország lépéseiben az USA. Linda Thomas Greenfield kijelentette, hogy az USA folytatja a válasz előkészítését arra az esetre, ha Oroszország teljes körű inváziót indít Ukrajna ellen. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.