Közélet | 2022. 01. 13. – 09:30 |
Ukrajnában idén először jelennek meg olyan traffipaxok, amelyek nem csak a gyorshajtást rögzítik. Fotó: Internet

Hirdetés

Új pénzbírságok várnak a sofőrökre Ukrajnában; Ukrajnában bevezették az élelmiszerárak állami szabályozását; Cigivel tömött autót fogtak Magyarországon; Benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta magát egy 10 éves kisfiú Ukrajnában; Baltával verte agyon nagynénjét egy fiú Beregvidéken. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 12-én.

Új pénzbírságok várnak a sofőrökre Ukrajnában

Ukrajnában idén először jelennek meg olyan traffipaxok, amelyek nem csak a gyorshajtást rögzítik. A közeljövőben a kamerák felismerik majd az útburkolati jeleket, a jelzőlámpákat és az egyéb közlekedési szabálysértéseket. A rendőrség az idén megkezdi a szabálysértések automatikus rögzítésére szolgáló új traffipaxok tesztelését. Ezek a kamerák felismerik, ha a jármű a piros jelzésen halad át, illetve felismeri a tömegközlekedési sávban való haladást, és a szembejövő sávban való mozgást. Az első új funkciókkal rendelkező kamerák tesztüzemmódban 2022 áprilisáig működnek majd.

Ukrajnában bevezették az élelmiszerárak állami szabályozását

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet egyes termékek esetében bevezette a kereskedelmi felárak maximális szintjét. A karanténidőszak végéig a kereskedők nem számíthatnak fel 10%-nál magasabb felárat. Olekszij Honcsarenko parlamenti képviselő által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a korlátozás az alábbi termékekre vonatkozik: kristálycukor, prémium búzaliszt, hazai gyártású tészta (prémium búzalisztből készült tészta), 2,5 százalék zsírtartalmú pasztőrözött tej, napraforgóolaj.

Cigivel tömött autót fogtak Magyarországon

Magyarországon, Kübekházán  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 626 doboz cigarettát találtak egy autóban elrejtve. A pénzügyőrök Kübekházán ellenőrizték azt az osztrák kocsit, amelynek sofőrje nem jelentett be vám- és adóköteles árut - írja a NAV közösségi oldalán. A jármű átvizsgálásakor azonban a pótkerékből, tetőkárpitból, küszöbökből és a bal első kerék előtti rekeszből összesen 626 doboz, különböző márkájú (Davidoff, L and M, Lucky strike, Monte Carlo, Dunhill) adózatlan cigaretta került elő. A dohányt a sofőr magáénak vallotta. 

Benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta magát egy 10 éves kisfiú Ukrajnában

Ukrajnában, Kirovográd megyében egy 10 éves kisfiú benzinnel öntötte le, majd felgyújtotta magát. A gyermek testének 50 százalékán égési sérülések keletkeztek. A Lemko család a Kirovográd megyei Csemerpoly faluban lakik - írja az Unian.net. Az eset idején Viktória, a többgyermekes nő anyjához indult burgonyáért, s megkérte 10 éves Iván fiát, hogy ügyeljen testvéreire. "Gyakorlatilag tíz perc telt el. Anyukám 800 méterre lakik. Legkisebb, nyolcéves fiam beszaladt a házba, és azt mondja nekem: "Anya, Iván megégett". Kiszaladtam az útra, és láttam Ivánt, aki megégve hozzám futott" - mondta a nő az újságíróknak.

Baltával verte agyon nagynénjét egy fiú Beregvidéken

A nagyszőlősi rendőrség munkatársai nyomozást indítottak egy 62 éves beregvidéki lakos szándékos meggyilkolása ügyében. A bűncselekményben érintett személyt eljárási rend szerint őrizetbe vették. Január 11-én este érkezett bejelentés a rendőrségre egy beregszászi járási asszony szándékos meggyilkolásáról. Az áldozat fia elmondta a rendőrségnek, hogy 62 éves édesanyját holtan találta lakóhelyén. A helyszínre kiérkezett nyomozók megállapították, hogy az áldozat halálában 18 éves szellemi fogyatékos unokaöccse érintett. A fiú, szüleinek halála után nagynénje gondozásába került. Aznap este, amikor a lakóhelyükön tartózkodtak, a gyanúsított baltát ragadott és agyonverte az áldozatot.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.