Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 13. – 11:26 |
Ukrajnában ez év tavaszán állami program indul az elektromos járművek vásárlására. Támogatott lesz az elektromos járművek lízingjének kamata is. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában ez év tavaszán állami program indul az elektromos járművek vásárlására. Támogatott lesz az elektromos járművek lízingjének kamata is.

Az ösztönző program elindítását Rosztiszlav Surma, az ukrán Elnöki Hivatal helyettes vezetője jelentette be az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában - számol be az RBC Ukrajna hírportál.

Elmondása szerint a kormány első lépésben nem az összes autó lízingelését kívánja ösztönözni, hanem csak az elektromos járműveket.

A reformerek tervei a következő két évben nem csak a konkrét vásárlók, hanem az Ukrajnában elektromos járműveket gyártani szándékozó befektetők számára is ugyanazokat az ösztönzőket tartalmazzák.

"Jól ismerem a szakmát, autógyártókkal is egyeztettünk. Az elektromos járművek gyártásának lokalizálása két évig tart. Ez a program univerzálisan két évig fog működni, majd azokra a gyártókra vonatkozik, akik honosították a termelést. Egy ilyen jelzést küldünk a piacnak: ha nem csak most, hanem két év múlva is versenyképesen akarja tartani termékét, végezzenek lokalizációt" - tette hozzá Surma.

Az elmúlt néhány évben megfigyelhető az elektromos járművek növekvő népszerűsége Ukrajnában.

2021-ben az új és használt elektromos járművek regisztrációja 18,9%-kal nőtt 2020-hoz képest. Összesen 8541 darab elektromos közlekedési eszköz került elsődleges regisztrációra.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.