Karpat.in.ua
| 2022. 01. 14. – 10:38 | USA |
Jake Sullivan szerint egy ukrajnai puccskísérlet ürügyül szolgálhat Oroszország számára az invázió megindításához. Fotó: Internet

Hirdetés

Jake Sullivan, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója úgy véli, hogy egy ukrajnai puccskísérlet ürügyül szolgálhat Oroszország számára az invázió megindításához adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Sullivan a Fehér Házban tartott csütörtök esti sajtótájékoztatóján az Ukrajna elleni orosz támadás lehetőségét kommentálva azt mondta:

„az USA nem zárja ki, hogy egy ukrajnai puccskísérlet ürügyül szolgálhat az orosz invázióra.”

Hozzátette: „hírszerző közösségünk olyan információkat dolgoz fel, amelyek szerint Oroszország az invázióhoz igyekszik ürügyet fabrikálni, beleértve a szabotázst és az információs műveleteket, megvádolva Ukrajnát, hogy támadást készít elő az orosz erők ellen Kelet-Ukrajnában. Ezt láttuk 2014-ben.”

A nemzetbiztonsági tanácsadó ugyanakkor megjegyezte, hogy az USA hírszerző közössége még nem jutott egyetértésre abban,

hogy Oroszország elhatározta volna magát az Ukrajna elleni támadásra.

Mint hírportálunk tegnap beszámolt róla, Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy lapinterjúban azt mondta, Kijev semmi jelét nem látja annak, hogy a következő napokban valami történhet az ukrán-orosz határon, jelenleg nincsenek előkészületek Oroszország részéről támadás megindítására.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés