Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 14. – 09:21 | Kárpátalja |
Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron az egyik szállóban három nepáli állampolgár bújt meg. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Január 14-ére virradóan a Csapi Határőrség operatív-kutató egysége és ungvári osztag határőrei Kárpátalján őrizetbe vettek egy csoport külföldit, akik az ellenőrző pontokat megkerülve igyekeztek az Európai Unió területére belépni.

A határsértőket az Ungvári járásban találták meg előzetes tájékoztatásnak köszönhetően.

Az operatív-kutató osztály emberei és az Ungvári osztag felügyelője elsősorban arról kapott információt, hogy a Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron az egyik szállóban három nepáli állampolgár tartózkodik,

akik a későbbiekben valószínűleg illegálisan akarják átlépni az ukrán-szlovák határt.

Az eset vizsgálata során kiderült, hogy a három nepáli állampolgár éjszaka elhagyta a szállót, és az államhatár felé indultak.

A megtett intézkedések következtében a rendfenntartóknak a határ közelében sikerült feltartóztatniuk az illetőket.

A két férfi és egy nő épp a sorompón próbáltak meg átjutni, amikor a katonák felfedezték őket.

A fogvatartottak nepáli személyigazolványt mutattak fel és bevallották, hogy előbb Szlovákiába, majd Nyugat-Európába szándékoztak utazni.

A migránsok ellen adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 4 millió hrivnya értékű fát adtak el illegálisan az erdészek Kárpátalján. Bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt vádat emeltek a huszti és a szolyvai erdőgazdaság három tisztviselője ellen.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés