Karpat.in.ua
| 2022. 01. 14. – 16:30 | Ukrajna |
Az ukrán katonai hírszerzés arra figyelmeztetett, hogy Oroszország provokációkat szervezhet a saját katonái ellen, hogy Ukrajnát vádolhassa. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán katonai hírszerzés arra figyelmeztetett, hogy Oroszország provokációkat szervezhet a saját katonái ellen, hogy Ukrajnát vádolhassa – adta hírül az rbc.ua hírportál a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a katonai hírszerzés tudomására jutott, hogy Oroszország katonai egységei és a csatlósai parancsot kaptak provokációk előkészítésére.

Például január 13-án szolgálati megbeszélést tartottak a Moldovai Köztársaság Dnyeszteren túli régiójának fegyveres erőinél, amely során a katonai egységekkel azt közölték,

hogy Ukrajna részéről provokációk várhatók Kolbasznaja település körzetében, ahol az orosz csapatok műveleti csoportjának tüzérségi raktárai találhatók.

„A dandár legmagasabb szintű harckészültségére vonatkozó parancsot nem adták ki, de jelezték, hogy a készenlétben álló állomány az első parancsra teljesítik a rájuk bízott feladatokat” – közölte a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztálya.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés