Kárpátinfo hetilap


| 2022. 01. 14. – 10:00 | Kárpátalja |
A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022. január 13. – 2022. április 23. között harmadik alkalommal szervei meg a „Tehetséggondozás a humán tudományok útján” címmel 30-órás honismereti képzést. Fotó: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Hirdetés

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2022. január 13. és április 23. között harmadik alkalommal szervez „Tehetséggondozás a humántudományok útján” címmel 30 órás honismereti képzést a kiemelkedően tehetséges, 10–11. osztályos középiskolás tanulók számára, a Miniszterelnökség családokért felelős tárca nélküli minisztere és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A képzés segítséget kíván nyújtani az ukrajnai és a magyarországi érettségi vizsgák sikeres megírásához, illetve a KMPSZ megyei versenyeire való felkészüléshez. További célja a kárpátaljai fiatalok identitástudatának és a szülőföldjükhöz való ragaszkodásának erősítése.

A képzésre meghívást kaptak a KMPSZ által szervezett Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny, a Karádi helyesírási verseny és a történelem vetélkedő 1–10. helyezettjei. A foglalkozások 2 csoportban – magyar nyelv és irodalom, valamint történelem – csoportonként 15 órában, összesen 12 alkalommal valósulnak meg. A foglalkozások időpontja a történelem csoportban (kizárólag személyes jelenléttel): 2022. január 13., 14., 20., 21., 28., február 4. és 10. A magyar nyelv és irodalom csoportban (online formában is): 2022. január 15., február 26., március 12., 26. és április 23. A képzésre 19 fiatal tehetség fogadta el a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány meghívását: 7 fő a magyar nyelv és irodalom, 12 fő a történelem csoportban.

A diákok az alábbi iskolák képviseletében vannak jelen: Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Líceum (6 fő), Beregszászi Kossuth Lajos Líceum (4 fő), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziuma (3 fő), Jánosi Líceum (2 fő), Munkácsi 3. Számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola (1 fő), Munkácsi Szent István Líceum (2 fő), Nagyberegi Református Líceum (2 fő), Péterfalvai Református Líceum (2 fő). Kilenc fő 10. és tíz fő 11. tanuló.

A tehetséggondozó program az alábbi tanárok oktatásával valósul meg: Hnatik-Riskó Márta – a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum magyar nyelv és irodalom tanára, Király Katalin – a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának magyar nyelv és irodalom tanára, Nedbál Klára, a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum történelem tanára, Szamborovszkyné Nagy Ibolya, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Történelem és Társadalomtudományi Tanszékének docense, az Apáczai Csere János Könyvtár igazgatója.

Váradi Natália,
a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány igazgatója

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 3. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés