Karpat.in.ua
| 2022. 01. 14. – 19:00 | Oroszország |
Alekszandr Lukasevics, Oroszország állandó EBESZ-képviselője szerint Moszkvának meg kell állapodnia a Nyugattal a biztonsági garanciákról, ellenkező esetben katasztrófa történhet. Fotó: Internet

Hirdetés

Alekszandr Lukasevics, Oroszország állandó EBESZ-képviselője szerint Moszkvának meg kell állapodnia a Nyugattal a biztonsági garanciákról, ellenkező esetben katasztrófa történhet – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön az orosz diplomata interjújára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint Lukasevics elmondta, „azok az orosz javaslatok, amelyeket Genfben, Brüsszelben és Bécsben, az EBESZ székhelyén megvitattunk, valójában az igazság pillanatát jelentik, ami meghatározza, hogy megegyezünk-e azokban a határvonalakban, amelyeket nem szabad átlépni, és azokban az elvekben, amelyeket nem lehet megsérteni, mivel a helyzet katasztrofális következményekkel járó forgatókönyv szerint alakulhat.”

Kiemelte: „ezt szeretnénk elkerülni.”

Az diplomata emlékeztetett arra, hogy az orosz fél nem kapott „megfelelő választ” az EBESZ-től. „Minden az aggodalmaik, Oroszország állítólagos agresszív magatartása körül forgott, különösen az ukrán események kapcsán” – emelte ki Alekszandr Lukasevics.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Johnson és Stoltenberg szerint súlyos gazdasági szankciókat kell alkalmazni egy esetleges orosz invázió esetén. Komoly aggodalmának adott hangot az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió következményei miatt csütörtök esti telefonbeszélgetésében Boris Johnson és Jens Stoltenberg. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés