MTI

| 2022. 01. 14. – 17:07 | Ukrajna |
A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében - jelentette be Jens Stoltenberg a brüsszeli székhelyű szervezet főtitkára, pénteki sajtóközleményében. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A NATO a következő napokban együttműködési megállapodást ír alá Ukrajnával a kibervédelem megerősítése érdekében - jelentette be Jens Stoltenberg a brüsszeli székhelyű szervezet főtitkára, pénteki sajtóközleményében.

A főtitkár a közleményben határozottan elítélte, hogy péntekre virradóra ismeretlenek feltörték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát. Megerősítette, hogy a NATO kiberszakértői információt cseréltek a rosszindulatú számítógépes támadásokkal kapcsolatban, és támogatják az ukrán hatóságokat a nyomozásban - közölte az MTI.     

Az együttműködési megállapodás révén a NATO hozzáférést biztosít Ukrajnának a rosszindulatú szoftverekkel kapcsolatos információmegosztó platformjához

- olvasható Stoltenberg közleményében.  

Ukrajnában a kibertámadás a külügyminisztérium, az energetikai, a sport- és az agrárminisztérium, az oktatási minisztérium, valamint az állami katasztrófavédelem honlapját érintette. A Covid-igazolásokat is tartalmazó internetes portál sem elérhető, ugyanakkor a hozzá tartozó alkalmazás működik.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés