Origo
| 2022. 01. 14. – 16:00 | USA |
Rekordáron, több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen. Fotó: Internet

Hirdetés

Rekordáron, több mint 3,36 millió dollárért (1,039 milliárd forint) kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen.

Ezen az oldalon jelent meg először Pókember legendás fekete testhezálló ruhájában Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának 8. kötetében - írja az Origo.

Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet. 

Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657.250 dollár volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért. Ezen jelent meg először Farkas, azaz Wolverine.

A dallasi Heritage aukciósház négynapos képregényárverésének első napján 330 ezer dollárról indult a licitálás, és a hárommilliót is túlszárnyalta.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért talált gazdára,

ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Sem az eladó, sem a vevő kilétét nem közölte a Heritage.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés