Karpat.in.ua
| 2022. 01. 15. – 13:33 | USA |
Az Egyesült Államok és a NATO készen áll az újabb találkozóra Oroszországgal az Ukrajna körüli feszültség csökkentéséről az elkezdett diplomáciai párbeszéd részeként. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok és a NATO készen áll az újabb találkozóra Oroszországgal az Ukrajna körüli feszültség csökkentéséről az elkezdett diplomáciai párbeszéd részeként – adta hírül a Karpat.in.ua az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva.

A jelentés szerint Antony Blinken amerikai külügyminiszter telefonos megbeszélést tartott Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral az Oroszország-NATO Tanács január 12-i ülése utáni lépésekről.

A partnerek egyetértettek abban, hogy az Egyesült Államok és a NATO készen áll arra, hogy ismét tárgyaljon Oroszországgal, és elkötelezett a diplomáciai erőfeszítések és a kölcsönös párbeszéd folytatása mellett.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei egységesek abban, hogy a diplomáciai útján haladnak, és felszólítják Oroszországot, hogy tegyen azonnali lépéseket az Ukrajna ellen folytatott agressziójának enyhítésére.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés