Események | 2022. 01. 17. – 08:30 |
Ukrajnában a rendőrség 56%-kal több családon belüli erőszakról szóló bejelentést kapott 2021-ben, mint 2020-ban. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a rendőrség 56%-kal több családon belüli erőszakról szóló bejelentést kapott 2021-ben, mint 2020-ban - jelentette a Belügyminisztérium Kommunikációs Osztálya közleményben.

"Január 13-án Ukrajna belügyminiszter-helyettese arról számolt be, hogy 2021-ben 56%-kal több állampolgár jelentett be családon belüli erőszakot a rendőrségnek, mint 2020-ban" – áll a közleményben, melyet az Ukranews.ua idéz.

Ezzel párhuzamosan 2021-ben 10%-kal több közigazgatási jegyzőkönyv készült,

19%-kal több sürgősségi lakhely elhagyási tilalom született a szabálysértőkkel szemben, és 11%-kal nőtt a regisztrált szabálysértők száma.

Katerina Pavlicsenko belügyminiszter-helyettes megjegyezte, hogy az elmúlt években az ukrán társadalomban az a tendencia, hogy nem hallgatják el a családon belüli erőszak tényét.

"Hagyományosan a statisztikák elemzésekor az állampolgári fellebbezések számának növekedését és a rendőrség reagálásának növekedését figyeljük meg" - mondta a miniszterhelyettes.

Az állampolgárok erre vonatkozó fellebbezéseinek számának növekedése azt jelzi, hogy az ukránok nemtől, kortól és társadalmi helyzettől függetlenül

problémaként ismerik fel a családon belüli erőszakot, és nem félnek jelenteni azt.

Pavlicsenko ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az állampolgárok tudatosságának növekedése segíti a rendfenntartókat abban, hogy megerősítsék az erőszak megelőzési és reagálási mechanizmusokat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy letartóztatták az ungvári nő feltételezett gyilkosát. Az áldozat házában a holttestét, a gyanúsított házában pedig az áldozat személyes tárgyai és iratait találták meg. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.