Politika | 2022. 01. 17. – 20:00 |

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek csak a tükörbe kell néznie, és megérti, miért törekednek az Oroszországgal szomszédos országok a NATO-ba – jelentette ki Dmitro Kuleba

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek csak a tükörbe kell néznie, és megérti, miért törekednek az Oroszországgal szomszédos országok a NATO-ba – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek csak a tükörbe kell néznie, és megérti, miért törekednek az Oroszországgal szomszédos országok a NATO-ba – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a Bild című német újságnak nyilatkozva azt mondta, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásáról a döntés kizárólag Ukrajnát és a 30 NATO-tagállamot illeti.

„Ukrajna már régen meghozta a döntést. Mi a NATO-tagságra törekszünk, ez szerepel alkotmányunkban és a külpolitikai nemzeti stratégiánkban”

- tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az ukránok többsége támogatja Ukrajna NATO-törekvését, és ez a támogatás tovább nő. „A NATO egy védelmi szövetség, amely egyetlen országot sem kényszerít a csatlakozásra. A paradoxon az, hogy az Oroszországgal szomszédos országokat a Kreml tevékenysége motiválja arra, hogy kollektív biztonságot keressenek a NATO-ban” – mutatott rá.

Az ukrán külügyér emlékeztetett rá, hogy Oroszország évtizedek óta konfliktusövezetet hoz létre határai mentén,

és különféle formákban aláássa szinte az összes szomszédos ország biztonságát.

„Ha Putyin meg akarja érteni, hogy a szomszédai miért törekednek a NATO-tagságra, csak a tükörbe kell néznie” – jegyezte meg Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint Oroszország a párbeszéd folytatásával bizonyítsa, hogy nincs újabb támadási szándéka. Az EBESZ Állandó Tanácsának ülése bebizonyította, hogy munkánk meghozta az eredményét - emelte ki Kuleba.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.