Karpat.in.ua
| 2022. 01. 17. – 08:00 | Franciaország |
Tárgyalásokra van szükség Oroszországgal az európai feszültség csökkentése érdekében, a párbeszédre még soha nem volt olyan nagy szükség, mint most. Fotó: Internet

Hirdetés

Tárgyalásokra van szükség Oroszországgal az európai feszültség csökkentése érdekében, a párbeszédre még soha nem volt olyan nagy szükség, mint most – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök egy vasárnapi lapinterjúban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Macron a Le Journal du Dimanche című francia kiadványnak nyilatkozva azt mondta: „bebizonyosodott, hogy a párbeszéd stratégiája mindig meghozza a gyümölcsét.

Január elején a felek megállapodtak a tárgyalások folytatásáról.

Ezt fogjuk tenni a következő napokban.”

A francia elnök szerint a Moszkvával folytatott tárgyalásokra „nagyobb szükség van, mint valaha. Mint hangsúlyozta, bízik abban, hogy a tárgyalási folyamat megváltoztathatja a jelenlegi állapotokat, amelyek „mindenkit aggodalomra késztetnek a kollektív biztonságunk miatt.”

Emmanuel Macron kiemelte, „az Egyesült Államok ugyanazt csinálja ma, mint én több éven át:

tárgyal az oroszokkal”.

Egyúttal megjegyezte, hogy ez nem könnyű út, és „magas a feszültség szintje”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az USA és a NATO készen áll a tárgyalások folytatására Oroszországgal Ukrajnáról. Az Egyesült Államok és a NATO készen áll az újabb találkozóra Oroszországgal az Ukrajna körüli feszültség csökkentéséről az elkezdett diplomáciai párbeszéd részeként. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.