Karpat.in.ua
| 2022. 01. 17. – 14:04 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök egyelőre nem látja értelmét annak, hogy háromoldalú csúcstalálkozót tartson Ukrajna és az Egyesült Államok vezetőivel. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök egyelőre nem látja értelmét annak, hogy háromoldalú csúcstalálkozót tartson Ukrajna és az Egyesült Államok vezetőivel, ahogy azt Volodimir Zelenszkij javasolta – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hétfőn, adta hírül az rbc.ua hírportál a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Peszkov jelezte, hogy a Kremlben nem értik, hogy mit lehetne megvitatni az egy háromoldalú csúcstalálkozón.

„Ha jól emlékszem, nem volt tisztázva, hogy mit kellene megvitatni a háromoldalú megbeszélésen.

Ebben az esetben mindenképp tisztázni kell, hogy ukrán opponenseink mit javasolnak megtárgyalni a Donbászról Oroszországgal” – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy „Oroszország nem részt vevő fél a konfliktusban.”

A sajtószóvivő arra is emlékeztetett, hogy egyelőre nem világos, hogy Ukrajna kihez fűzi a reményeit Donbász kérdésében – az Egyesült Államokhoz vagy a normandiai formátumhoz.

„Miért kellene az USA-nak megvitatnia a kétoldalú orosz-ukrán kapcsolatokat, amikor most teljes mértékben tájékozottak a minszki megállapodások végrehajtásának előrehaladásáról, vagy pontosabban annak a hiányáról. Nem hiszem, hogy ehhez szükség lenne az Egyesült Államokra.

Lehet, hogy Kijevnek más témái is vannak, de ezt még mindenkinek meg kell ismernie” – mutatott rá Dmitrij Peszkov.

Mint hírportálunk múlt pénteken beszámolt róla, Andrij jermak, az Elnöki Hivatal vezetője Volodimir Zelenszkij elnök azt javasolta amerikai kollégájának, Joe Bidennek, hogy szervezzen háromoldalú tárgyalást Vlagyimir Putyin orosz vezetővel, amit online csúcstalálkozó formájában tarthatnának meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország megtagadta a csapatok kivonását Ukrajna határaitól. Moszkva nem kívánja megvitatni a NATO-val vagy az Egyesült Államokkal a csapatok Oroszországon belüli mozgásának kérdését. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.