Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 17. – 14:26 | Kárpátalja |
Mind a négy megvesztegető illegális módon igyekezett elkerülni, hogy külföldről hazatérve le kelljen töltenie a karantén betartását figyelő Otthon elnevezésű alkalmazást. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Ezen a hétvégén a Csapi Határőrség munkatársai négy alkalommal rögzítették kenőpénz felajánlását. 

Mind a négy megvesztegető illegális módon igyekezett elkerülni, hogy külföldről hazatérve le kelljen töltenie a karantén betartását figyelő Otthon elnevezésű alkalmazást.

Január 16-án a csapi határon három ukrán állampolgár nyújtott be beutazási ellenőrzésre útleveleket,

amelyekbe egyenként 200 hrivnyát tettek be.

Oltási igazolások nélkül egy férfi és két nő megpróbálta megvesztegetni a katonákat, hogy ne töltsék le mobileszközükre az említett alkalmazást.

Egy másik megvesztegetési eset tegnapelőtt történt a csapi (Druzsba) vasúti ellenőrző pontnál. Egy 30 éves kárpátaljai férfi polgártársai biztonságát figyelmen kívül hagyva szintén el akarta kerülni a karantént.

A határőrök minden esetben elutasították a pénzt és értesítették a vezetőséget.

Ezenkívül a Nemzeti Rendőrség munkatársait a helyszínre hívták.

A vonatkozó dokumentumok összeállítása és az Otthon alkalmazás letöltése után minden szabálysértőt beengedtek Ukrajnába, ugyanakkor ők rendőrök kíséretében hagyták el az ellenőrző pontokat - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.