Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 17. – 12:49 |
A tej hiánya miatt az ukránok veszélyes keverékeket használnak, amelyeket "vaj, tejföl, sajt és egyéb tejtermék" felirat alatt árulnak a boltok. Fotó: Internet

Hirdetés

A tej hiánya miatt az ukránok veszélyes keverékeket használnak, amelyeket "vaj, tejföl, sajt és egyéb tejtermék" felirat alatt árulnak a boltok - fejtette ki véleményét Ivan Tomics, az Ukrán Falusi Szövetség vezetője.

„Elpusztítottuk a tejipart. A közeljövőben ezzel a termékkel nem fogják tudni ellátni a hazai piacot.

Tejhiány miatt az ukránok veszélyes keverékeket használnak, amelyeket vaj, tejföl, sajt és egyéb "tej" felirattal árulnak az üzletek polcain – mondta Tomics, akit a Golos.ua idéz.

Elmondása szerint erre a helyzetre jön az energiaforrások gazdasági növekedése.

„A mai napig rekordszintű gázár-emelkedést tapasztaltunk. Ennek megfelelően a hazai piacon a termékeket feldolgozó és raktározó vállalkozóknak köbméterenként 45-50 hrivnyát kell fizetniük a gázért" - emelte ki.

Hangsúlyozta továbbá, hogy ezért az energiaforrások drágulása komoly többletterhet jelent a tejpiacnak.

Szerinte a cégek további sorsa attól függ majd, hogy a termékek gyártásában az energiahordozók mekkora részt képeznek.

"Ez nem csak a tejiparra vonatkozik. Hiszen ha egy vállalkozás az energiaforrások drágulását beépíti termékeibe, akkor nem drágábban kell adnia, amit nem biztos, hogy meg fognak vásárolni” – zárta gondolatait a szakértő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy megint nőtt az üzemanyag ára Ukrajnában. Az ukrán Gazdasági Minisztérium 95 kopijkával - literenként 27,92 hrivnyára - emelte a benzin határköltségét.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.