MTI

| 2022. 01. 18. – 10:00 |
Oroszországnak egyértelmű lépéseket kell tennie a feszültség csökkentésére az ukrán konfliktusban - hangsúlyozta Olaf Scholz német kancellár és Pedro Sánchez spanyol kormányfő. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszországnak egyértelmű lépéseket kell tennie a feszültség csökkentésére az ukrán konfliktusban - hangsúlyozta Olaf Scholz német kancellár és Pedro Sánchez spanyol kormányfő a közös sajtótájékoztatóján Madridban hétfőn.

A kancellár az ukrán-orosz határ térségében végrehajtott orosz csapatösszevonással kapcsolatban a helyzet súlyosságát hangsúlyozta - írja az MTI.

Véleménye szerint a csapaterősítés veszélyt jelent Ukrajna szuverenitására.

Mint mondta, minden lehetséges lépést meg kell tenni a katonai beavatkozás elkerülése érdekében, és felhívta a figyelmet a határok sérthetetlenségének tiszteletben tartására. "Az Ukrajna integritását fenyegető bárminemű veszélynek magas ára lesz" - fogalmazott.

A spanyol miniszterelnök egyetértését fejezte ki a német kancellár álláspontjával, hozzátéve, hogy a párbeszéd minden csatornáját igénybe kell venni a feszültség enyhítése érdekében.

Olaf Scholz kancellárként az első hivatalos látogatására érkezett Madridba, ahol spanyol kollégájával egyebek mellett megvitatták a járványhelyzet alakulását,

a spanyol fővárosban júniusban rendezendő NATO-csúcs előkészületeit és az uniós közösségi energiapolitikát is.

Megállapodtak arról, hogy még ebben a félévben sor kerül spanyol-német kormányközi csúcstalálkozóra, továbbá bejelentették, hogy a frankfurti nemzetközi könyvvásár díszvendége ebben az évben Spanyolország lesz.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a kijevi brit nagykövet szerint Zelenszkijnek és Porosenkónak inkább a külső fenyegetés elhárítására kellene összpontosítania. Melinda Simmons kijevi brit nagykövet szerint Ukrajna politikai vezetőinek a külső fenyegetés visszaverésére kellene koncentrálniuk, nem pedig egymással konfliktálódniuk.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.