Karpat.in.ua
| 2022. 01. 18. – 10:27 |
Kanada különleges alakulatot küldött Ukrajnába a NATO-szövetségesek által nyújtott támogatás részeként az orosz agresszió elrettentése és a kanadai diplomaták kimenekítése céljából. Fotó: Internet

Hirdetés

Kanada különleges alakulatot küldött Ukrajnába a NATO-szövetségesek által nyújtott támogatás részeként az orosz agresszió elrettentése és a kanadai diplomaták kimenekítése céljából, ha az oroszok mégis agresszióhoz folyamodnának – közölte a strana.news hírportál kedden a Global News kanadai televízióra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a csatorna azt közölte, hogy kanadai különleges műveleti ezred egy kisebb kontingensét azért vezényelték Ukrajnába,

mert „zsákutcába jutottak az Ukrajnán belüli fegyveres konfliktus elhárítását célzó diplomáciai tárgyalások”.

Emellett a különleges alakulatnak a médium szerint egy másik feladata is van: a kanadai diplomaták evakuálása az ukrajnai helyzet súlyosbodása esetén.

A televízió ugyanakkor azt is jelezte, hogy sem a kormány, sem a kanadai fegyveres erők nem erősítették meg hivatalosan a különleges alakulat jelenlétét Ukrajnában a Global News megkeresésére.

Azt viszont elismerték a különleges erők műveleti tisztjei részt vettek Kanada Ukrajnának nyújtott szélesebb körű támogatásában.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az orosz-ukrán feszültség enyhítése mellett emelt szót a német kancellár és a spanyol kormányfő. Oroszországnak egyértelmű lépéseket kell tennie a feszültség csökkentésére az ukrán konfliktusban - hangsúlyozta Olaf Scholz német kancellár és Pedro Sánchez spanyol kormányfő. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.