Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 18. – 14:24 |
Dmitro Kuleba külügyminiszter kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a célt követi, hogy Ukrajna visszakerüljön orosz irányítás alá. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba külügyminiszter kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a célt követi, hogy Ukrajna visszakerüljön orosz irányítás alá.

Kuleba szerint Putyin meg akarja alázni a Nyugatot azzal, hogy megteremti befolyási övezetét Európában

– írja a Podrobnosti.ua hírportál a Külügyminisztérium honlapja nyomán.

"Vlagyimir Putyin nyomásának új szakasza nem csak Ukrajna ellen irányul, amelyet ellenőrzés alá akar vonni, különösen vétójogot követelve euro-atlanti irányvonalunkkal kapcsolatban. Oroszország elnöke mindenekelőtt a Nyugat megalázására és saját befolyási övezetének kialakítására törekszik Európában, az európaiak, köztük a franciák háta mögött" - mondta Kuleba.

Megjegyezte, Putyin jól megtervezte a jelenlegi biztonsági válságot.

A tavalyi csapatösszevonás, az Északi Áramlat-2 építésének befejezése, az európai gázhelyzet súlyosbodása dezinformációkkal és kibertámadásokkal jár.

"Mindezek nem elszigetelt események, hanem egy tágabb orosz stratégia elemei,

amelynek célja Európa szerepének csökkentése, biztonságának, stabilitásának és békéjének aláásása. A megfélemlítés elleni küzdelem erős vezetést igényel. Franciaország az EU Tanácsának elnöksége alatt vállalhatna ilyen szerepet" - jegyezte meg az ukrán külügyminiszter.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.