Karpat.in.ua
| 2022. 01. 18. – 19:00 |
Oroszország külügyminisztériuma kedden cáfolta az amerikai sajtóban megjelent, az orosz diplomaták Ukrajnából történő evakuálásával kapcsolatos információkat. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország külügyminisztériuma kedden cáfolta az amerikai sajtóban megjelent, az orosz diplomaták Ukrajnából történő evakuálásával kapcsolatos információkat – adta hírül az rbc.ua hírportál a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az orosz külügyminisztérium arról tájékoztatott,

hogy a kijevi orosz nagykövetség teljes munkaidőben működik.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy hétfőn a The New York Times című amerikai lap olyan információkat közölt, hogy két ukrajnai orosz külképviselet diplomatáit arra utasították, készüljenek fel az ország elhagyására.

Az újság azt is állította, hogy

január 5-én már 18-an elhagyták Ukrajnát, többségükben orosz diplomaták gyermekei és feleségei.

A kiadvány az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU) lévő forrásaira hivatkozva közölte, hogy Kijevből és a lembergi orosz főkonzulátusról 30 diplomata hagyhatja el Ukrajnát a következő napokban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva szerint értelmetlen Zelenszkij háromoldalú ukrán-orosz-amerikai csúcstalálkozóra vonatkozó javaslata. Vlagyimir Putyin orosz elnök egyelőre nem látja értelmét annak, hogy háromoldalú csúcstalálkozót tartson Ukrajna és az Egyesült Államok vezetőivel. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.