Karpat.in.ua
| 2022. 01. 18. – 12:55 |
Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán Kijevben tesz látogatást, és találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel. Fotó: Internet

Hirdetés

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán Kijevben tesz látogatást, és találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel – közölte az rbc.ua hírportál kedden az Elnöki Hivatalban lévő forrására hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a hírportál informátora elmondta, hogy

Blinken Kijevben Zelenszkijjel biztonsági kérdéseket vitat meg az Ukrajna elleni orosz invázió veszélyének tükrében.

Blinken egy lapinterjúban kijelentette, hogy az Oroszországgal folytatott tárgyalások során az Egyesült Államok kizárja,

hogy engedményeket tegyen Moszkvának Ukrajna területi integritását.

Január 11-én Dmitro Kuleba külügyminiszter és Antony Blinken egyeztették az álláspontjaikat a január 12-i Oroszország-NATO-tárgyalások előtt, és az orosz agresszió megfékezésére irányuló lépésekről is tárgyaltak.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az orosz-ukrán feszültség enyhítése mellett emelt szót a német kancellár és a spanyol kormányfő. Oroszországnak egyértelmű lépéseket kell tennie a feszültség csökkentésére az ukrán konfliktusban - hangsúlyozta Olaf Scholz német kancellár és Pedro Sánchez spanyol kormányfő.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.