Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 18. – 09:46 | Ukrajna |
Ukrajnában, Zaporizzsja megyében holtan találták a 11 éves Makszim Szamofalovot, aki 2021. augusztus 29-én tűnt el. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában, Zaporizzsja megyében holtan találták a 11 éves Makszim Szamofalovot, aki 2021. augusztus 29-én tűnt el.

A kisfiú holttestét egy magánház területén lévő pincében temették el

- írja a Podrobnosti.ua hírportál a Nemzeti Rendőrség nyomán.

A gyermek holttestét Akimovi területi közösségben találták meg, s igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra küldték.

A korábban elítélt 46 és 26 éves helyi lakosokat gyermekgyilkossággal gyanúsítják. Közülük a legidősebb a múltban 9 évre került rács mögé súlyos bűncselekmények elkövetése miatt.

A gyilkosokat jelenleg körözik.

Maxim Szamofalov, a Melitopoli járásbeli Terpenye község internátusának 5. osztályos tanulója nagymamájánál élt. Augusztus 29-én 16:00 körül elment otthonról és nem tért haza. A gyereknél mobiltelefon nem volt.

Országszerte önkéntesek segítettek a rendőröknek keresni a kiskorút.

A nyomozás szerint két férfi elrabolta Maximot, és két hétig a pincében tartották, majd megölték. A bűnözők közvetlenül a pincében temették el a gyermek holttestét.

Nem tudni, hogy a gyermek szexuális zaklatás áldozata volt-e.

A nyomozók szándékos emberölés (a Btk. 115. cikke) és gyermekrablás (Btk. 146. cikk 3. rész) miatt indítottak büntetőeljárást. A gyilkosokat 10-től 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy útjelző táblára akasztotta fel magát egy ukrán férfi Lengyelországban. Lengyelországban egy ukrajnai férfi pénzproblémák miatt felakasztotta magát egy útjelző táblára. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.