Karpat.in.ua
| 2022. 01. 18. – 08:00 | Ukrajna |
A nőknek nem kell sürgősen a katonai toborzóközpontokba menniük, idén még nem büntetik azokat, akik még nem vétették magukat nyilvántartásba – közölte Hanna Maljar. Fotó: Internet

Hirdetés

A nőknek nem kell sürgősen a katonai toborzóközpontokba menniük, idén még nem büntetik azokat, akik még nem vétették magukat nyilvántartásba – közölte Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes a Facebook-oldalán hétfőn, adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint a helyettes tárcavezető írta, „most azonnal még nem a nőknek a területileg illetékes toborzóközpontokba (volt hadkiegészítő parancsnokságokra) menniük.

2022-ben folytatódik az átmeneti időszak.”

Hozzátette: folyamatban van a nyilvántartásba vételi eljárás egyszerűsítése, a katonai szolgálattal kapcsolatos szakmák rangsorolását illetően. „Ezért változások lesznek, amelyekről a Védelmi Minisztérium mindenképpen beszámol majd” – jelezte a miniszterhelyettes.

Maljar azt ígérte, 2022-ben még nem bírságolják a nőket.

„Most vizsgáljuk ezt a kérdést az esetleges módosítások érdekében.

Kidolgozás alatt áll az összes nyilvántartásba vételi eljárás egyszerűsítése mind a férfiak, mind a nők számára. Ide tartozik az internetre áttehető folyamatok digitalizálása is” – összegezte a védelmi miniszter helyettese.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a várandós nőket is katonai nyilvántartásba veszik Ukrajnában. Ukrajnában a várandós nőket és a kisgyermekes anyákat is katonai nyilvántartásba veszik, ha életkoruknak, szakterületüknek és egészségi állapotuknak megfelelőek.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.