Karpat.in.ua
| 2022. 01. 19. – 12:18 | Ukrajna |
Oroszország Ukrajna elleni inváziója nagyon rövid időn belül megtörténhet, ha Oroszország nem lesz képes a helyzet békés megoldására – jelentette ki Antony Blinken. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország Ukrajna elleni inváziója nagyon rövid időn belül megtörténhet, ha Oroszország nem lesz képes a helyzet békés megoldására – jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán Kijevben, adta hírül az rbc.ua hírportál a Reuters hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Blinken az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén diplomatákkal folytatott megbeszélésén különösen azt mondta, reméli, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel rövidesen tartandó találkozója után Oroszország a rendezés diplomáciai és békés útját választja.

„Amint azt mindannyian nagyon-nagyon jól tudják, az elmúlt néhány hónapban kiemelt figyelmet fordítottunk Ukrajnára,

az ukrán határ közelében összevont jelentős orosz erők miatt” – tette hozzá.

Az amerikai külügyminiszter úgy vélte, az oroszok a anélkül erősítették meg a jelenlétüket, hogy Ukrajna provokált volna vagy valamilyen okot adott volna erre.

„Tudjuk, hogy az oroszok a terveik szerint nagyon rövid időn belül tovább növelik ezeket az erőket, ami lehetőséget ad Putyin elnöknek arra, hogy nagyon rövid időn belül további agresszív lépéseket tegyen Ukrajna ellen” – mutatott rá Antony Blinken.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kijevbe érkezett az amerikai külügyminiszter, Kulebával és Zelenszkijjel tárgyal. Megérkezett szerda reggel Kijevbe Antony Blinken amerikai külügyminiszter, aki a nap folyamán ukrán kollégájával Dmitro Kulebával és Volodimir Zelenszkij elnökkel folytat majd megbeszéléseket.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.