Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 19. – 16:30 | Kárpátalja |
Új-Zélandról, Ausztriából, Angliából és Magyarországról vásárolt egy helyi üzletember csaknem száz őzikét a Kárpátaljai Nemzeti Park számára. Fotó: Internet

Hirdetés

Új-Zélandról, Ausztriából, Angliából és Magyarországról vásárolt egy helyi üzletember csaknem száz őzikét a Kárpátaljai Nemzeti Park számára.

A férfi szerint, amíg az állatok felnőnek, örvendeztetik a turistákat, majd amikor elérik a három éves kort, kiengedik őket a környező erdőkbe,

hogy helyreállítsák a vadon élő szarvasállományt

- írja a TSN.ua.

Csaknem száz fiatal őzike került néhány napja a Kárpátaljai Nemzeti Parkba. A fiatal állatok még senkit sem engednek közel magukhoz.

Az állatokat Jurij Tyuh saját költségén vásárolta meg, de nem vallja be, mennyit költött rájuk.

Azt mondja, hogy a legjobbakat kereste, ezért a világ különböző pontjain kellett vásárolnia.

"Új-Zélandról, Angliából, Ausztriából és Magyarországról is vásároltam. Ezek szelektíven kiválasztott őzikék. A szelekciót sok éven át végezték, hogy megfelelő egyedeket kapjunk" – mondja a gazda.

Amikor az állatok elérik a három éves kort, a férfi mindet kiengedi a vadonba azért, mert - szerinte - a gímszarvas populációját meg kell menteni.

"Egyre több a vadász vidékünkön. És bár ez nemzeti park, de szarvasok nem ülnek nyugodtan, vándorolnak a Kárpátokon. Ha itt tilos levadászni őket, akkor más helyeken vadásznak rájuk. Emiatt csökken a létszámuk" – mondta Jurij Tyuh.

Jurij közel 5 éve kezdett el foglalkozni a vadon élő állatokkal. Rehabilitációjuk és megőrzésük érdekében ökoparkot hozott létre.

Oroszlánok és tigrisek érkeztek ide különböző állatkertekből.

Fiatalon szürke farkasokat vásárolt orvvadászoktól, később több tucat patás állatot is telepített. Ez a hely ma az egyik legkedveltebb hely a turisták körében.

A férfi a közeljövőben szeretne létrehozni egy Rénszarvas Ranchot, mely még jobban vonzaná a turistákat.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.