Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 19. – 11:25 | Kárpátalja |
A csempészek Magyarországra 3942 csomag zárjegy nélküli cigarettát akartak vinni. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Újabb csempészkísérletet akadályoztak meg Badalónál a Munkácsi Határőrség munkatársai az ukrán-magyar határon.

A badalói határőrök az operatív-kutató egység munkatársainak esetleges jogellenes tevékenységekkel kapcsolatos tájékoztatását ellenőrizve január 18-án kijevi idő szerint 23 óra körül vettek észre a határ felé csomagokkal gyalogoló ismeretlenek.

A katonák azonnal megkezdték az ismeretlen személyek üldözését.

Amikor a csempészek észrevették az határőröket, azonnal ledobták terheiket és menekülni kezdtek. Azonban az egyik csempészt a határőrök őrizetbe vették.

Kiderült, egy 19 éves tiszaújlaki lakos. A fiatalember társaival együtt 8 csomagot tervezett Magyarországra átjuttatni, amelyekben 3942 csomag zárjegy nélküli cigaretta volt.

A csempészett dohányt, amely akár 100 ezer hrivnyába is kerülhet, a határőrségre vitték.

A határőrök jegyzőkönyvet állítottak ki, s jelentést továbbítottak a rendőrségre is - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy drága terepjárót próbáltak becsempészni Kárpátaljára. A 2016-os kibocsátású autót egy ukrán rendszámú Mercedes kisbusz pótkocsiján akarták behozni a csapi határon. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.