Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 19. – 13:15 |
A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció szerint a SARS-CoV-2 omikron vírus mutáns változatát 20 minta közül egyben találták meg. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján a koronavírus új törzsét, az omikront az Ukrán Egészségügyi Minisztérium Közegészségügyi Központjának HIV/AIDS, virológiai és különösen veszélyes kórokozók diagnosztizálására szolgáló referencialaboratóriumban igazolták.

A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció szerint a SARS-CoV-2 omikron vírus mutáns változatát 20 minta közül egyben találták meg - közli a Mukachevo.net hírportál.

Az esetet Ungváron fedezték fel.

Ezen túlmenően, amint azt az adminisztrációnál is hozzátették,

Kárpátalján továbbra is a delta törzs uralkodik.

A szakértők szerint az omikron leggyakoribb tünetei: a betegek orrfolyást, fejfájást és fáradtságot tapasztalnak.

Ritkán, ám továbbra is előfordul köhögés (43,5%), hidegrázás vagy remegés (30%), láz (29,4%). A szaglás és/vagy ízérzés elvesztése/eltorzulása, mint a járvány kezdetének egyik leggyakoribb tünete ma már ritkábban, az esetek 23,7%-ában fordul elő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna az omikron variáns berobbanására készül. Az orvosok emlékeztettek a karantén intézkedésekre is – maszkviselés, higiénia, védőoltás és szociális távolságtartás.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.