Karpat.in.ua
| 2022. 01. 19. – 11:58 | Ukrajna |
Megérkezett szerda reggel Kijevbe Antony Blinken amerikai külügyminiszter, aki a nap folyamán ukrán kollégájával Dmitro Kulebával és Volodimir Zelenszkij elnökkel folytat majd megbeszéléseket. Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

Megérkezett szerda reggel Kijevbe Antony Blinken amerikai külügyminiszter, aki a nap folyamán ukrán kollégájával Dmitro Kulebával és Volodimir Zelenszkij elnökkel folytat majd megbeszéléseket – adta hírül az rbc.ua hírportál Jennofer Gansler, a CNN hírtelevízió tudósítójának Twitter-közlésére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy a Külügyminisztérium arról számolt be, hogy az Egyesült Államok külügyminisztere január 19-i ukrajnai látogatásának célja

az Ukrajna és az USA közötti szoros együttműködés folytatása és Oroszország agressziótól történő visszatartásának a megvitatása.

A közlés szerint Blinken először Dmitrij Kulebával fog tárgyalni.

Az ukrán és az amerikai diplomácia vezetői ezen kívül az Ukrajna és az Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség számos kérdését megvitatják a biztonság, a kereskedelem, a befektetések területén.

Az amerikai külügyminiszter találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel is.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnába látogat az Egyesült Államok külügyminisztere, hogy Zelenszkijjel tárgyaljon. Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán Kijevben tesz látogatást, és találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.