Karpat.in.ua
| 2022. 01. 19. – 19:00 | Oroszország |
Oroszország cáfolta az amerikai kormányzat állítását, amely szerint az orosz csapatok Fehéroroszország területéről készülnek támadást indítani Ukrajna ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország washingtoni nagykövetsége közleményben cáfolta az amerikai kormányzat állítását, amely szerint az orosz csapatok Fehéroroszország területéről készülnek támadást indítani Ukrajna ellen, a külképviselet szerint senkit nem készülnek megtámadni – adta hírül az rbc.ua hírportál szerdán az orosz nyilatkozatra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a nagykövetség azt írta, „ismételten hangsúlyozzuk:

Oroszország nem fog megtámadni senkit. Csapataink saját területünkön történő mozgatásának a gyakorlata szuverén jogunk.”

A külképviselet arra szólított, hogy véget kell vetni a hisztériának és a feszültség fokozásának Donbász kérdése körül. „És ami a legfontosabb: nem szabad újabb provokációkra ösztönözni a forrófejűeket Kijevben” – olvasható a közleményben.

Az orosz nagykövetség ugyanakkor megjegyezte, hogy az Egyesült Államoknak lépéseket kellene tennie az Ukrajna körüli helyzet enyhítésére.

„Ha az Egyesült Államok valóban elkötelezett a diplomáciai erőfeszítések mellett az Ukrajnán belüli konfliktus megoldása érdekében, akkor fel kell hagynia azzal a tervvel,

hogy újabb fegyvereket szállítson az ukrán fegyveres erőknek” – mutatott rá a külképviselet.

Szerinte ehelyett Washingtonnak arra kellene használnia a befolyását Kijevre, hogy meggyőzze az ukrán vezetést, ne szabotálja a minszki megállapodásokat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kanada különleges alakulatot küldött Ukrajnába diplomatáinak a kimenekítése céljából. Kanada különleges alakulatot küldött Ukrajnába a NATO-szövetségesek által nyújtott támogatás részeként az orosz agresszió elrettentése és a kanadai diplomaták kimenekítése céljából. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.