Karpat.in.ua
Megosztás

Ukrajna hőse, Nagyija Szavcsenko kijelentette, hogy Ukrajnának nem éri meg a NATO-hoz csatlakozni, mert az ukrán pilóták csak repülőtéri takarítók és csikkszedők lehetnének majd az Észak-atlanti Szövetségben.

Ukrajnának nem éri meg a NATO-hoz csatlakozni, mert az ukrán pilóták csak repülőtéri takarítók és csikkszedők lehetnének majd az Észak-atlanti Szövetségben – jelentette ki Nagyija Szavcsenko pilóta, Ukrajna hőse, volt parlamenti képviselő egy televíziós műsorban, adta hírül a Karpat.in.ua a strana.news hírportálra hivatkozva.

A jelentés szerint Szavcsenko a NAS televízió politikai talkshowjában elmondta: ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, akkor az ukrán pilóták legfeljebb repülőtéri takarítók és az eldobott cigarettacsikkek felszedői lehetnek, miközben az amerikai kollégáik repülnek. „Irakban voltam, és tudom, hogyan működik a koalíciós erők rendszere, és hogyan működik a NATO, szerintem ez nem lesz jó Ukrajnának. Ha belépünk a NATO-ba, akkor ukrán pilóták söprik majd a repülőteret, és gyűjtik a cigarettacsikkeket, miközben az amerikai pilóták repülgetnek majd repülőtereinkről” – fejezte ki véleményét Ukrajna hőse.

A volt parlamenti képviselő és hadifogoly azt is hangsúlyozta: „körülbelül el tudom képzelni, milyen kollektív védelmi rendszer lesz, ha Ukrajnát felveszik a NATO-ba. Úgy lesz, mint Lettországban, Litvániában és Észtországban, ahol csak a gyalogsági zászlóaljakat hagytak meg, és nem nyújtanak nekik teljes védelmet.” Kiemelte, hogy szerinte, ha Oroszország támad, akkor valahol Németország, Franciaország határán állítják meg, és Kelet-Európát a NATO nem fogja megvédeni. „Ezért úgy gondolom, hogy nekünk nem kell csatlakoznunk a NATO-hoz” – vonta le lesújtó következtetését Nagyija Szavcsenko.

Forrás