Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 20. – 14:19 |
A bíró szerint a pénz nem az övé, hanem a barátnőjéé, és csupán megőrzésre volt nála. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában, Lembergben január 19-én, kijevi idő szerint hajnali 5 órakor kirabolták a Licsakivszka utca 81. szám alatt található Nyugati Kereskedelmi Fellebbviteli Bíróságot.

A helyi rendőrség információi szerinti kirabolták az egyik bírói irodát, de részleteket nem közöltek - írja a Lviv.ua

Az ügyben Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 185. cikkelyének 3. része alapján indult büntetőeljárás (lakásba, más helyiségbe vagy raktárba való behatolással vagy a sértettnek jelentős károkozással egybekötött lopás, - három évtől hat évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő).

A Viszokij Zamok hírportál újságírója ennek az ügynek a részleteit saját, rendészeti szervek illetékes forrásaiból tudta meg.

Kiderült, hogy a rabló a második emeleten lévő ablakon keresztül mászott be a bíróságra és pénzt lopott el a széfből.

Az esetet videokamerák rögzítették. A tolvaj az ablakrácson keresztül mászott fel a második emeletre, betörte az ablakot. Aztán feltörte a széfet, és kivett belőle 120 ezer dollárt.

A tolvaj csupán 8 percet töltött az irodában.

A bíróságon nincs riasztó rendszer, s az egyébként állami biztonsági őrök nem hallottak és nem is láttak semmit.

Úgy tűnik, a bűncselekményt jól megtervezték.

"Vajon honnan a bíróság széfében ennyi pénz? Forrásaim szerint a bíró elmagyarázta, hogy a pénz nem az övé. Elmondta, hogy egy barátnője, aki külföldre ment nyaralni, arra kérte, hogy tartsa magánál a pénzt. Később azt tervezte, hogy beteszi a pénzt a bankba" - jegyezte meg a hírportál tudósítója.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy két napig erőszakolt egy fiatal nőt egy 62 éves férfi Ukrajnában. Ukrajnában a kijevi rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 62 éves férfit, aki túszul ejtett egy lányt és két napig erőszakolta.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.