Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 20. – 09:00 | USA |
Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajnába érkezve nem látja szükségét a minszki megállapodások felülvizsgálatának. Fotó: Internet

Hirdetés

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter Ukrajnába érkezve nem látja szükségét a minszki megállapodások felülvizsgálatának.

Ezt az Amerika Hangja kiadványnak adott interjújában mondta – írja az Ukranews.ua hírportál.

"Nem tudom, hogy szükséges-e újratárgyalni valamit.

A minszki megállapodásokban nagyon fontos intézkedések vannak, amelyeket mindkét félnek meg kell tennie.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ezzel szemben Oroszország gyakorlatilag semmit nem tett abból, amit a minszki egyezményekben előírtak. Következésképpen a minszki folyamat miatt Donbász kérdése nem megoldott. Ha ez így lenne, akkor ez lenne a legjobb (a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus megoldásának) és talán az egyetlen módja" – mondta Blinken.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben tűzszünet volt.

Elmondása szerint a fő kérdés az, hogy Oroszország akarja-e teljesíteni a minszki megállapodásokat.

Az Egyesült Államok normandiai formátumhoz való csatlakozásának lehetőségét kommentálva Blinken megjegyezte, hogy véleménye szerint nem az a kérdés, hogy csatlakozzon-e, hanem az, hogy az Egyesült Államok hasznos lesz-e, és tudnak-e valamilyen módon segíteni a donbászi fegyveres konfliktus megoldásában.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Erdogan meghívta Törökországba az orosz és az ukrán elnököt nézeteltéréseik tisztázására. Recep Tayyip Erdogan török elnök meghívta Törökországba Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt a köztök feszülő problémák és nézeteltérések tisztázására.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.