Karpat.in.ua
| 2022. 01. 20. – 12:55 |
Az Egyesült Államok olyan szankciócsomagot dolgozott ki Oroszország ellen, amely „megsemmisítő” csapást mér a gazdaságára. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok olyan szankciócsomagot dolgozott ki Oroszország ellen, amely „megsemmisítő” csapást mér a gazdaságára, Washingtonban már megszületett a döntés a bevezetéséről – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője azt mondta: az Egyesült Államok egy nagyon fájdalmas szankciócsomagot dolgozott ki Oroszország ellen, amely pusztító gazdasági csapást mérhet rá.

„A lényeg az, hogy Washingtonban már megszületett a döntés” – hangsúlyozta.

Kuleba minden részletet nem árult el, mert szerinte most az Egyesült Államok és európai szövetségesei között a lépések összehangolásán folyik a munka.

„Az Egyesült Államok kész gazdasági és pénzügyi eszközeinek minden erejét felhasználni, hogy elzárja az orosz gazdaság oxigénellátását.

Oroszország elveszíti számos, a fejlődése szempontjából fontos technológiához történő hozzáférését is”

– nyugtázta a külügyminiszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az amerikai külügyminiszter egységre szólította fel az ukránokat az orosz fenyegetéssel szemben. Antony Blinken amerikai külügyminiszter felszólította szerdán Kijevben az ukránokat, hogy legyenek egységesek az orosz fenyegetéssel szemben. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.