Karpat.in.ua
| 2022. 01. 20. – 13:26 |
Az ukránok többet nem fognak a vérükkel fizetni azért, mert a Nyugat képtelen a gyors reagálásra Oroszország Ukrajna elleni újabb inváziója esetén. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok többet nem fognak a vérükkel fizetni azért, mert a Nyugat képtelen a gyors reagálásra Oroszország Ukrajna elleni újabb inváziója esetén, 2014 hibái nem ismétlődhetnek meg – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője kifejtette:

„álláspontunk az, hogy Oroszország képes a nem lineáris fellépésre, de a 2014-es hibák nem ismétlődhetnek meg.”

Kiemelte, „ezért nem fogadunk el semmilyen próbálkozást, ha lesz ilyen, hogy elmagyarázzák Ukrajnának, hogy semmit sem kell tennie Oroszország inváziótól való elrettentése érdekében, mert az invázió nem elég nagy, vagy nincs elég bizonyíték arra, hogy orosz katonákról van szó.” Úgy vélte, Ukrajna már rég túllépett ezen.

Kuleba hangsúlyozta: „nem fogunk ismét állampolgáraink vérével fizetni azért, hogy partnereink nem tudtak gyorsan és egyértelműen következtetéseket levonni Oroszország lépéseiről. Őszintén beszélünk erről.”

Mint aláhúzta, „nincs kétségem afelől, hogy

az Egyesült Államok támogat minket, sem pedig afelől, hogy nemcsak szavakkal, hanem konkrét tettekkel támogat minket.

Sem afelől, hogy aktív konfliktus kitörése esetén az USA-nak és az Európai Uniónak nem lesz más választása, mint kemény szankciókat alkalmazni Oroszország ellen.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnának történő újabb amerikai fegyverszállítást jelentett be Kuleba. Újabb fegyverszállítmány indít útnak az Egyesült Államok Ukrajnába, a rakomány védelmi, de halált okozó fegyverekből áll majd – jelentette be Dmitro Kuleba. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.