Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 20. – 09:30 |
Bevallotta tettét a XVI. kerületi Futórózsa utcai gyilkos. Az elkövető (k) a XVI. kerületi Futórózsa utcában történt gyilkosság bizonyítási eljárásán 2022. január 18-án. Bevallotta az emberölést a 39 éves ukrán származású magyar kőműves, aki halálra szúrt 16-án este egy férfit. MTI/Mihádák Zoltán

Hirdetés

Megöltek egy kárpátaljai férfit Budapesten; Hátborzongató balesetet okozott egy részeg sofőr Szürténél (Fotók); Csempészkísérletet akadályoztak meg a határőrök Badalónál (Video); Már februárban rekordára lesz a benzinnek és az autógáznak Ukrajnában; Blinken: Nagyon hamar elkezdődhet az orosz támadás Ukrajna ellen. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 19-én.

Megöltek egy kárpátaljai férfit Budapesten

Elsírta magát, megtört és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek az a 39 éves ukrán származású magyar kőműves, aki halálra szúrt vasárnap este egy férfit a XVI. kerületi Futórózsa utcában - számolt be a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerdán, sajtótájékoztatóján. Pál Adrián elmondta: a rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani "betörőt fogtam, megszúrtak". Az MTI közlése szerint a mentők megérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre sem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése és újra kellett éleszteni. A kórházban azonban életét vesztette.

Hátborzongató balesetet okozott egy részeg sofőr Szürténél (Fotók)

Közlekedési baleset történt január 18-án kijevi idő szerint körülbelül 22 órakor Kárpátalján, Szürténél. A Kárpátaljai Járőrszolgálatnál arról számoltak be, hogy egy Opel típusú gépkocsi sofőrje megszegve a biztonságos távolságra vonatkozó szabályokat nekiütközött egy Skoda márkájú autónak. A helyszínre érkezett járőrök a baleset feltételezett okozójának okmányainak ellenőrzése során észrevették, hogy az illető ittas állapotban van. A férfi azonban elutasította az alkoholvizsgálatot. Ráadásul kiderült, hogy a szabálysértő jogosítvány nélkül vezetett.

Csempészkísérletet akadályoztak meg a határőrök Badalónál (Video)

Újabb csempészkísérletet akadályoztak meg Badalónál a Munkácsi Határőrség munkatársai az ukrán-magyar határon. A badalói határőrök az operatív-kutató egység munkatársainak esetleges jogellenes tevékenységekkel kapcsolatos tájékoztatását ellenőrizve január 18-án kijevi idő szerint 23 óra körül vettek észre a határ felé csomagokkal gyalogoló ismeretlenek. A katonák azonnal megkezdték az ismeretlen személyek üldözését. Amikor a csempészek észrevették az határőröket, azonnal ledobták terheiket és menekülni kezdtek. Azonban az egyik csempészt a határőrök őrizetbe vették. Kiderült, egy 19 éves tiszaújlaki lakos. A fiatalember társaival együtt 8 csomagot tervezett Magyarországra átjuttatni, amelyekben 3942 csomag zárjegy nélküli cigaretta volt.

Már februárban rekordára lesz a benzinnek és az autógáznak Ukrajnában

Ukrajnában februárban a gázolaj és a benzin ára literenként 40 hrivnya közelébe, az autógázé pedig 25 hrivnyára emelkedik - jelentette ki Dmitrij Leuskin, a Prime töltőállomás-hálózat igazgatója. Szerinte az ilyen meredek árugrást a dollár és az olajárak ellenőrizetlen növekedése, valamint az állami szabályozás befolyása magyarázva. A szakember szerint február 12-től nagy a valószínűsége annak, hogy ilyen árcédulákat látni lehet majd a benzinkutakon, amit a drágulás több szakasza előz meg. Megjegyzi, hogy a dollár árfolyamának ingadozása gyorsan tükröződik az üzemanyagok és kenőanyagok árában. A havonta háromszor (1-én, 11-én és 21-én) megjelenő üzemanyagárak állami szabályozásának Ukrajnában történő bevezetése kapcsán pedig jövő hétfőtől, január 24-től először változnak drasztikusan a benzinkutak árai. "A következő állami rendeletet január 21-én, pénteken kell kiadni, de hétfőn adják ki, mivel a Gazdasági Minisztérium késéssel dolgozik. És azonnal 2 hrivnyával ível felfelé minden árcédula" - magyarázza Leuskin.

Blinken: Nagyon hamar elkezdődhet az orosz támadás Ukrajna ellen

Oroszország Ukrajna elleni inváziója nagyon rövid időn belül megtörténhet, ha Oroszország nem lesz képes a helyzet békés megoldására – jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán Kijevben, adta hírül az rbc.ua hírportál a Reuters hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz. A jelentés szerint Blinken az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén diplomatákkal folytatott megbeszélésén különösen azt mondta, reméli, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel rövidesen tartandó találkozója után Oroszország a rendezés diplomáciai és békés útját választja. „Amint azt mindannyian nagyon-nagyon jól tudják, az elmúlt néhány hónapban kiemelt figyelmet fordítottunk Ukrajnára, az ukrán határ közelében összevont jelentős orosz erők miatt” – tette hozzá.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.