Karpat.in.ua
| 2022. 01. 20. – 19:00 | Ukrajna |
Az Ukrajna elleni orosz inváziónak nemcsak Ukrajnára, hanem egész Európára nézve katasztrofális következményei lesznek rengeteg vérrel és menekültek millióival. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrajna elleni orosz inváziónak nemcsak Ukrajnára, hanem egész Európára nézve katasztrofális következményei lesznek rengeteg vérrel és menekültek millióival – jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter csütörtökön a BBC ukrán adásának nyilatkozva, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a miniszter azt mondta: „igen, ez nemcsak Ukrajna, hanem Európa számára is katasztrófa lesz, mert valószínűleg több millió migráns vagy menekült áll majd Ukrajna és Lengyelország határán, esetleg Németország és Lengyelország között.”

Szerinte ugyanakkor az invázió „igen-igen nehéz lesz az oroszok számára”.

Reznyikov azt tanácsolta a világ vezető országai diplomatáinak, akik most tárgyalásokkal próbálják elhárítani a háborús fenyegetést, hogy közöljék Oroszország vezetésével az Ukrajna elleni támadás árát. „Azt mondanám, hogy a fő üzenet a következő – mutassuk meg a Kremlnek, hogy önök komolyan megérti az összes fenyegetést, és nagyon drágává tehetik számukra ezt a támadást. Kezdjék most azonnal a szankciókkal, előtte, nem utána” – tanácsolta a miniszter a nyugati partnereknek.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy

Ukrajna árulásként fogja-e fel az Oroszország elleni szankciók bevezetését annak további eszkalációja után, azt válaszolta, hogy az „nagyon késő lenne”.

„Mert rengeteg lesz a vér, menekültek lesznek, és ez katasztrófa lesz Európának. Végül is ez a háború nemcsak Kelet-Ukrajnában zajlik. Európa keleti része felé tart. Ezt teljesen komolyan mondom” – figyelmeztetett Olekszij Reznyikov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint ne terjesszenek hamis információkat a háborúról. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a sajtót, hogy ne terjesszenek álhíreket a háborúról. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.