Karpat.in.ua
| 2022. 01. 20. – 13:18 |
Újabb fegyverszállítmány indít útnak az Egyesült Államok Ukrajnába, a rakomány védelmi, de halált okozó fegyverekből áll majd – jelentette be Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb fegyverszállítmány indít útnak az Egyesült Államok Ukrajnába, a rakomány védelmi, de halált okozó fegyverekből áll majd – jelentette be Dmitro Kuleba külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint az ukrán diplomácia vezetője azt mondta: Antony Blinken amerikai külügyminiszter tegnapi kijevi látogatásának második eredménye az,

hogy az Egyesült Államok készen áll Ukrajna védelmi képességének további erősítésére.

„Itt nem csak arról a 60 millió dolláros védelmi csomagról szól, amelyet decemberben kaptunk meg, hanem további védelmi fegyverekről is” – tette hozzá. „Ezek védekező, de halálos fegyverek” – hangsúlyozta Dmitro Kuleba.

Idő közben megérkeztek Ukrajnába azok a könnyű páncéltörő fegyverek, amelyeket Nagy-Britannia adott Ukrajnának.

A Védelmi Minisztérium állítása szerint a védelmi fegyvereket kizárólag védelmi célokra, az ukrán csapatok, a létfontosságú infrastruktúra, és a civileket megvédésére fogják használni orosz támadás esetén.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint az USA elkészítette Oroszország ellen a gazdaságát „megsemmisítő” szankciócsomagot. Az Egyesült Államok olyan szankciócsomagot dolgozott ki Oroszország ellen, amely „megsemmisítő” csapást mér a gazdaságára. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.