Kárpátinfo hetilap


| 2022. 01. 20. – 07:51 | Kárpátalja |
Vízkereszt ünnepét a beregszászi Kishegyen a Kárpátvíz Kft. vízszolgáltató vállalat telephelyén tartották. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

Vízkereszt ünnepén nem csupán egy kétezer évvel ezelőtt történt jelentős eseményre, Krisztus urunknak a Jordán folyóban való megkeresztelkedésére emlékezünk. Ilyenkor valamennyiünknek azt kell tudatosítanunk magunkban, hogy a Megváltó bűneink bocsánatáért jött a földre, azért, hogy a Mindenható akarata és parancsa szerint éljünk – hangzott el azon az alkalmon, amelyet a beregszászi Kishegyen a Kárpátvíz Kft. vízszolgáltató vállalat telephelyén tartottak.

A jó Isten szabad ege alatt végzett szertartáson Lomaga Vaszil beregszászi pravoszláv atya arról szólt, hogy a víz életünk nélkülözhetetlen, csodálatos eleme, mint ahogy a Mindenhatóba vetett hit is életünknek a fundamentumát és fő értelmét képezi. És ahogy a vizet meg kell becsülnünk, és óvni kell minden szennyeződéstől, úgy kell hitünknek is mindennap megújulnia.

Szabó Viktor beregszászi görögkatolikus parochus Krisztus első csodájára emlékeztetett. Arra, amikor a kánai menyegzőn a vizet borrá változtatta. Ezek a csodák, ha nem is ilyen látványosan, napjainkban is megtörténnek, csak hinni kell bennük. Emellett legalább ilyen fontos, hogy felkészülten várjuk a Megváltó újbóli megjelenését, amikor is meg kell állnunk szent trónusa előtt és számot adnunk életünkről.

Galajda József, a Kárpátvíz Kft. igazgatója elmondta, hogy a vállalat 2012-es megalakulása óta szervez vízszentelő ünnepséget. Azokra gondoltunk, akik betegségük vagy más korlátozottságuk miatt nem mehetnek templomba, hogy ez idő tájt szentelt vízhez jussanak. Kútjaink megszentelésével ez most mindenki számára elérhetővé válik. Az igazgatótól megtudtuk, hogy ez idő tájt 5500 beregszászi háztartásba jut el az általuk szolgáltatott jó minőségű ivóvíz, s ez a szám évente mintegy 130-150-nel növekszik. S remélhetően így lesz ez a 2022-es esztendőben is.

Galajda József arról is tájékoztatta a média jelenlevő képviselőit, hogy a magyar kormány támogatásának köszönhetően a bázison hamarosan egy új, korszerű laboratóriumot adnak át, amely még inkább azt szolgálja, hogy a beregszászi fogyasztók minőségi ivóvízhez jussanak.

Bintu József

Hirdetés

  • Vízkereszt ünnepe a beregszászi Kishegyen
  • Vízkereszt ünnepe a beregszászi Kishegyen
  • Vízkereszt ünnepe a beregszászi Kishegyen

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 4. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.